9 nemme måder at skjule din IP-adresse på i 2021 (nogle er gratis)

At skjule din IP-adresse er den bedste måde at nyde total digital frihed og beskytte din identitet online – og det er også super nemt.

Der er en række forskellige grunde til at skjule din IP-adresse, lige fra reduktioner af flybilletter til at få adgang til materiale, der ikke er tilgængeligt i din region. Det giver dig adgang til Netflix-biblioteker fra flere lande og få adgang til tjenester som Hulu og BBC iPlayer, som er begrænset i mange områder af verden.

Det er også en fantastisk måde at beskytte dine personlige oplysninger på og forhindre, at dine personlige oplysninger falder i hænderne på annoncører, hackere og andre tredjeparter.

Den bedste måde at skjule din IP-adresse på er at bruge en VPN. Min favorit nogensinde er ExpressVPN, da det er den hurtigste service og har over 3.000 servere i 94 forskellige lande, hvilket giver dig over 25.000 IP-adresserat vælge imellem.

Hurtig guide: Sådan skjuler du din IP-adresse med en VPN

 1. Vælg en VPN – helst ExpressVPN, som er superhurtig og sikker – og installer den på din enhed.
 2. Vælg en server i det land, hvor du vil oprette forbindelse.
 3. Din IP er nu skjult. Begynd at surfe og streame anonymt!

Hvad er en IP-adresse?

En IP-adresse (Internet Protocol) er en entydig tal- og decimalstreng, der bruges til at identificere alle enheder, der opretter forbindelse til internettet. Hver enhed, der er tilsluttet et computernetværk, har sin egen entydige IP-adresse. Men hvis du har flere enheder tilsluttet via en WiFi-router, er deres IP-adresser de samme.

Når du besøger et websted, sender enheden en anmodning til webstedets server med webstedets IP-adresse. Anmodningen vil vende tilbage med de oplysninger, du har anmodet om med din egen IP-adresse.

Der findes to typer IP-adresser. Adresserne i IPv4 (Internet Protocol version 4) består f.eks. IPv6-adresser (Internet Protocol version 6) er meget længere og indeholder både bogstaver og tal adskilt af koloner.

IPv6 installeres, fordi antallet af tilgængelige IPv4-adresser tager. Det har også mere effektiv routing og overførselshastighed end IPv4 og forbedret sikkerhed. Det meste af verden bruger dog stadig IPv4, og det er ikke nogen nem proces at skifte til IPv6.

Hvis du vil skifte til IPv6, skal internetudbyderen, routeren og operativsystemet alle være kompatible med den. Desværre understøtter de fleste isp’er endnu ikke IPv6.

Hvis du vil se din egen IP-adresse lige nu, kan du nemt gøre det med vores IP-kontrolværktøj. Jeg brugte den til at tjekke min IP-adresse med og uden en VPN:

Din IP-adresse er ikke tilfældigt tildelt. En nonprofitorganisation kaldet Internet Assigned Numbers Authority opretter IP-adresser og giver dem til verdens fem regionale internetregister (RIRs), som derefter leverer IP-adresser til internetudbydere i deres region.

Det betyder, at din IP-adresse kan bruges til at identificere din placering.

Da din computer og andre enheder har brug for en IP-adresse for at få adgang til oplysninger online, er der ingen måde at undgå at bruge en IP-adresse helt. Den eneste måde at skjule din rigtige IP-adresse på er at maskere den med en anden.

Hvorfor skjule min IP-adresse?

Distribution af din rigtige IP-adresse til hvert websted, du besøger, kan true dit privatliv og anonymitet online.

Dette skyldes, at din IP-adresse let kan bruges til at finde ud af din placering – nogle gange med et skræmmende niveau af nøjagtighed. Hvis du skjuler din IP-adresse, kan det ikke ske. Det er især vigtigt, hvis du vil torrente eller udføre enhver anden aktivitet, der falder ind i en juridisk grå zone.

Men selvom du bare surfer, har det konsekvenser at afsløre din placering. Websites og tredjepartsannoncører kan bruge disse data til at målrette dig med specifikt indhold for at drage fordel af din onlineaktivitet.

Flyselskaber og rejseselskaber ændrer f.eks. deres priser baseret på placeringen af din IP-adresse. Du kan blive chokeret over, hvor meget flybilletpriser kan variere som følge heraf.

En anden grund til at skjule din IP-adresse er at omgå begrænsningerne på websteder, tjenesteudbydere, offentlige myndigheder, arbejdspladser og endda skoler. Et almindeligt eksempel er Netflix, som bruger din IP-adresse til at bestemme, hvilket indhold du kan se.

Hvis du ikke skjuler din IP-adresse, kan du kun se Netflix-biblioteket for din faktiske placering. Men hvis du vil omgå regionale begrænsninger og få adgang til indhold fra hele verden, vil det gøre tricket med at skjule din IP-adresse.

9 måder at skjule din IP-adresse på

1. Brug en VPN – den hurtigste, nemmeste og sikreste løsning

Dette er den bedste og mest pålidelige måde at skjule din IP-adresse på. Alt du skal gøre er at vælge en af de bedste VPN’er, downloade den og derefter vælge, hvilket land du vil oprette forbindelse til. VPN’er tildeler dig en virtuel IP-adresse, der er knyttet til det pågældende land, og skjuler effektivt din rigtige placering.

En af de største fordele ved at bruge en VPN er hurtig forbindelseshastighed. I modsætning til andre måder er browsing, streaming eller download ekstremt træg.

Dette er især vigtigt, hvis du vil streame indhold på Netflix eller andre platforme. Disse websteder er meget gode til at opdage, når brugere forsøger at omgå deres begrænsninger og tøv ikke med at blokere dig. De bedste VPN’er kan dog nemt komme rundt om selv de strengeste geoblokeringer.

VPN’er er også den sikreste måde at torrente på. Ud over at skjule din IP-adresse og beskytte din identitet tilbyder nogle VPN-udbydere dedikerede torrent- og P2P-profiler.

VPN’er er generelt utroligt sikre, så længe du vælger en velrenommeret tjeneste, der bruger avancerede krypterings- og sikkerhedsprofiler,såsom ExpressVPN. Dette forhindrer, at din rigtige IP-adresse lækkes.

De bedste VPN’er på markedet kræver, at du betaler et abonnementsgebyr, men de er absolut det værd. Selvom der er nogle anstændige gratis VPN’er tilgængelige, er de meget begrænsede og vil normalt give dig en langsom forbindelse og kun en lille mængde båndbredde og dataoverførsel. Nogle gratis VPN’er kan endda sætte dig i fare for datatyveri, malware-angreb og andre sikkerhedstrusler.

Efter min mening er det vigtigt at investere i en premium VPN som dem, der er anført nedenfor; et par ekstra dollars per måned er en lille pris at betale, når det kommer til at beskytte dit privatliv. Mine anbefalede VPN’er tilbyder pengene tilbage-garantier, så du kan teste deres service risikofri.

De bedste VPN’er til at skjule din IP-adresse

1. ExpressVPN

ExpressVPN har tusindvis af servere over hele verden og har utrolige hastigheder. Da vi testede ExpressVPN, fandt vi ud af, at det er særligt godt til at få adgang til platforme, der ikke understøtter VPN’er, hvilket betyder, at du kan bruge det til at se indhold på Netflix, Hulu, BBC iPlayer og meget mere.

ExpressVPN understøtter også P2P-forbindelser på alle servere, hvilket gør torrenting til en leg. Dens avancerede sikkerhedsfunktioner omfatter TrustedServer-teknologi, DNS-lækagebeskyttelse og meget mere. Du kan prøve ExpressVPN risikofrit, før du beslutter dig. Det tilbyder en 30-dages pengene-tilbage-garanti, så du kan bede om refusion, hvis du ikke er tilfreds med det.

ExpressVPN’s seneste tilbud juni 2021: Få 3 måneder gratis på dit årlige abonnement med dette aktuelle tilbud! Det er ikke klart, hvornår denne aftale slutter, så det er bedst at tjekke tilbudssiden for at se, om den stadig er tilgængelig.

2. CyberGhost

Med 7100 servere over hele verden er CyberGhost en spændende troværdig og sikker tjeneste. Det er super nemt at sætte op, så du kan oprette forbindelse på få sekunder. Vores hastighedstest viser, at det ikke er så hurtigt som ExpressVPN, men dets hastigheder er nok til at streame i HD.

Det er også meget overkommeligt, men lavere priser betyder ikke mindre sikkerhed. Det har avanceret kryptering, nul logning, lækagesikre apps og en ekstra kill switch. En ting, der adskiller CyberGhost, er dens 45-dages pengene-tilbage-garanti,som er meget længere end de fleste konkurrenters tilbud.

Juni 2021 Deal: CyberGhost tilbyder i øjeblikket 85% rabat på sin mest populære plan! Udnyt dette tilbud nu, og spar mere på dit CyberGhost-abonnement.

2. Proxy – Langsom og ikke sikker for torrenting

Proxyservere bruges ofte for at få adgang til geoblokeret materiale. Lad os antage, at du er interesseret i at se noget, der kun er tilgængeligt i ét land. Computeren anmoder om at besøge webstedet, men proxyen opfanger det og sender det igen med en IP-adresse fra det pågældende land. Den returneres til dig, når proxyserveren har fået adgang – Der kan du bare se..

Der er flere ulemper ved proxyservere: De er super langsomme og ikkesærlig sikre, fordi de ikke krypterer din trafik som VPN’er gør. De fungerer heller ikke godt til torrenting,da de ikke skjuler al din aktivitet fra din internetudbyder. Og mange populære websteder, som Hulu, kan nemt se, når du bruger en proxy og blokerer din adgang.

3. Tor – Mask din IP gratis (ikke til streaming eller torrenting)

Hvis du ønsker at forblive helt anonym online uden at betale en cent, Tor er en solid løsning. Det består af et stort netværk af frivillige-kontrollerede servere rundt om i verden. Når du bruger Tor, dirigeres din trafik gennem flere af disse servere og krypteres forskellige gange, hvilket gør det næsten umuligt for nogen at spore den tilbage til din IP-adresse.

Men al kryptering og dekryptering gør Tor utrolig langsom– så det er ikke nyttigt til streaming eller download – og dets udviklere fraråder at bruge det til torrent. Hvis du bare vil gennemse, kan du bruge Tor Browser eller downloade Firefox-udvidelsen. Men for det højest mulige niveau af privatliv anbefaler jeg at bruge Tor i kombination med en VPN.

4. Offentlig WiFi – en risikabel sidste udvej

Din IP-adresse tildeles dig af din internetudbyder, så hvis du opretter forbindelse til internettet via et andet netværk, får du tildelt et nyt. Hvis du har brug for hurtigt og midlertidigt at ændre din IP-adresse,kan du gå til en café eller et andet sted med offentlig WiFi. Din aktivitet kan ikke spores tilbage til dig, fordi det er en delt forbindelse.

Når det er sagt, gør offentlig WiFi dig sårbar over for hackere, malware og alle slags andre sikkerhedstrusler. Jeg foreslår altid at bruge en VPN, når du alligevel har forbindelse til offentlig WiFi. Desuden hjælper offentlig WiFi dig ikke med at omgå geoblokeringer – så det er mere en hurtig løsning end en langsigtet løsning.

5. Brug dit mobilnetværk – en midlertidig løsning

Hvis du ikke har nem adgang til en offentlig WiFi-forbindelse – eller foretrækker ikke at sætte dig selv på alle de involverede risici – kan du også midlertidigt ændre din IP-adresse ved hjælp af data på din mobile enhed i stedet for WiFi.

Den største ulempe ved denne metode er, at den kan blive dyr, især hvis du vil streame eller downloade meget indhold. Igen er det langt fra en permanent løsning, og jeg anbefaler det kun, hvis du tror, at din sædvanlige IP-adresse er blevet kompromitteret. Hvis det er tilfældet, er det nemt at bruge dit mobilnetværk til øjeblikkeligt at få en ny IP-adresse.

6. Tag modemet ud – nulstil IP-adressen

Dette lyder måske fjollet, men nogle gange kan det faktisk ændre din IP-adresse, hvis du frakobler dit modem i et stykke tid. Når du afbryder forbindelsen til internetudbyderen, slettes linket til din nuværende IP-adresse – men kun hvis internetudbyderen bruger dynamiske IP-adresser (hvilket sandsynligvis er sandsynligt).

Lad modemet være frakoblet, så længe du kan stå, da dette øger risikoen for at ændre din IP-adresse. Når du tilslutter det igen, skal du få en helt ny. Dette er dog ikke den mest pålidelige metode,så det bør ikke være dit første valg.

7. Forny din IP-adresse – Følg disse trin

Jeg nævnte ovenfor, at din primære IP-adresse er offentligt synlig, men hvis du bruger WiFi eller et Ethernet-kabel, har du også en privat IP-adresse. Denne metode fungerer kun til at erstatte denprivate, ikke den offentlige.

Hvis du vil have en ny privat IP-adresse, skal du bare indtaste et par kommandoer på din computer.

På MacOS:

 1. Åbn Systemindstillinger i Apple-menuen.
 2. Åbn netværksindstillinger.
 3. Klik på det netværk, du bruger.
 4. Klik på “Avanceret…”.
 5. Vælg fanen TCP/IP.
 6. Klik på “Forny DHCP-rettigheder”.

I Windows:

 1. Søg efter kommandoprompten.
 2. Højreklik på den, og vælg derefter “Kør som administrator”.
 3. Skriv i ipconfig /release.
 4. Skriv i ipconfig /renew.

Når du har fulgt disse trin, skal enheden have en ny privat IP-adresse.

8. Brug en NAT Firewall – Skjul din private IP-adresse

Ligesom den forrige metode gælder denne mulighed kun for din private IP-adresse. En NAT-firewall (Network Address Translation) gør det muligt for forskellige enheder at skjule deres private IP-adresser med den samme offentlige IP-adresse. Med andre ord kan flere enheder, der er tilsluttet den samme router, dele en offentlig IP-adresse.

Den største fordel ved NAT er, at det beskytter dig mod at modtage ubestridt kommunikation fra ukendte internetbrugere, hvilket kan være skadeligt. Men det skjuler ikke enhedens offentlige IP-adresse, hvilket er det vigtigste, når det kommer til online privatliv. Som jeg sagde før, er den bedste måde at gøre det på med en VPN.

9. Få din internetudbyder til at ændre det for dig – spørg pænt

Da internetudbyderen tildeler din IP-adresse, kan du blot bede vedkommende om at ændre den. Du skal kontakte dem direkte og indtaste dine kontooplysninger. Dette er en temmelig nem måde at ændre din IP-adresse på, men det løser ikke nogen problemer relateret til geoblokeringer eller sikkerhed, som en VPN ville gøre.

Glem ikke, at hvis internetudbyderen bruger dynamiske IP-adresser, vil det ændre sig igen på et tidspunkt i fremtiden. Hvis du vil have det til at forblive det samme, kan du bede om en statisk IP-adresse – men det koster normalt ekstra og kræver ekstra indsats.

Sådan kontrollerer du din IP-adresse

Når du har brugt en VPN eller en anden metode til at skjule din IP-adresse, er det vigtigt at sikre, at den fungerer. Du bør gøre dette lige efter at skjule det, og derefter med jævne mellemrum, så længe du har brug for det til at forblive skjult. Dette vil hjælpe dig med at opdage eventuelle fejl, der kan kompromittere dit privatliv.

Vores IP-kontrolværktøj er den nemmeste måde at sikre, at din IP-adresse er helt skjult. Den viser automatisk din IP-adresse og den geolokalisering, der er knyttet til den.

Hvis din IP-adresse er blevet skjult korrekt, viser vores værktøj IP-adressen og placeringen af den VPN- eller proxyserver, du er tilsluttet. Hvis ikke, vil det vise din egen IP-adresse og fysiske placering – så du ved, at noget er gået galt.

ofte stillede spørgsmål

Hvad kan en VPN ellers gøre?

Ud over at skjule din IP-adresse med de bedste VPN’er kan du få adgang til geoblokeret indhold fra hele verden. Det kan også få dig forbi onlinebegrænsninger, der er pålagt af tjenesteudbydere, offentlige myndigheder eller andre enheder. Endelig, hvis du vil optimere dit privatliv og holde dine data sikre, er det den ideelle tilgang til at skjule din identitet og online aktiviteter.

Hvordan kan jeg se min IP-adresse?

Den nemmeste måde at se din IP-adresse på er ved hjælp af vores IP-kontrolværktøj. Alt du skal gøre er at klikke på linket i den foregående sætning, og du vil se din IP-adresse, browser, land og by øverst på siden.

Kan min IP-adresse afsløre min identitet?

Teknisk set kan din IP-adresse alene ikke afsløre din identitet. Kombineret med andre lettilgængelige oplysninger såsom brugernavn, browseraktivitet og den fysiske placering, der er knyttet til det, kan folk dog bruge din IP-adresse til at finde ud af, hvem du er. Derfor, hvis du værdsætter dit privatliv, skal du bruge en pålidelig VPN, som ExpressVPN,til at skjule din IP-adresse.

Hvorfor skulle jeg skjule min IP-adresse?

Der er mange grunde til, at du muligvis skal skjule din IP-adresse, men de mest almindelige er at omgå geoblokeringer for at få adgang til onlineindhold (såsom streamingwebsteder som Netflix) og beskytte dit online privatliv. Derudover, hvis du rejser til et land med streng internetcensur (som Kina), er en VPN afgørende for at holde forbindelsen og sikker.

Hvordan kan jeg skjule min IP-adresse gratis?

Der er et par måder at undgå at betale for at skjule din IP-adresse. Du kan bruge Tor-netværket, som er helt gratis – men også berygtet for langsomme forbindelseshastigheder. Eller du kan bruge en gratis VPN, men jeg anbefaler ikke dette af sikkerhedsmæssige årsager.

I stedet foreslår jeg, at du downloader en premium VPN som ExpressVPN. Hvis du ikke er tilfreds med det, har du 30 dage til at bede om dine penge tilbage.

Hvad er IP-maskering?

IP-maskering er blot endnu et udtryk for at skjule din IP-adresse. I det væsentlige betyder det at skjule din faktiske IP-adresse med en anden end en anden server andre steder i verden. Dette er den eneste måde at bruge internettet uden at afsløre din IP-adresse.

Den bedste måde at maskere din IP-adresse på er med en VPN,hvilket gør det umuligt for nogen at identificere din placering eller identitet baseret på din online aktivitet.

Kan jeg bruge en gratis VPN til at skjule min IP-adresse?

Ja, der er nogle gratis VPN’er, der giver dig mulighed for at skjule din IP-adresse. Jeg foreslår dog ikke at bruge disse tjenester, fordi deres mangel på moderne beskyttelse kan efterlade dig ret sårbar online.

Hvis du virkelig ikke ønsker at betale, skal du bruge en premium VPN’s pengene tilbage-garanti for at prøve tjenesten i en måned og derefter annullere for en fuld refusion. CyberGhosts 45-dages garantiperiode er en af de længste på markedet.

Er det ulovligt at skjule min IP-adresse?

Nej, det er ikke ulovligt at skjule din IP-adresse – eller at bruge en VPN til at gøre det. Selv i lande som Kina, hvor VPN’er er strengt reguleret, er det ikke teknisk imod loven at bruge en. Mens nogle mennesker måske tror, at skjule din IP-adresse er et tegn på, at du laver noget muggent online, der er mange legitime og helt juridiske grunde til det.

Er en IP-adresse permanent?

De fleste IP-adresser er dynamiske,hvilket betyder, at de ikke er permanente. Nogle IP-adresser er statiske, hvilket betyder, at de aldrig ændrer sig, men

Det er vigtigt at huske, at selvom du har en statisk IP-adresse, bevæger den sig ikke med dig; Hvis du skifter til en anden internetforbindelse, har du en anden IP-adresse.

Er der en måde at skjule min IP-adresse fra min internetudbyder?

Nej, der er ingen måde at skjule din IP-adresse fra din internetudbyder. Selv når du bruger en VPN, bruges din IP-adresse stadig til at kommunikere med VPN-serveren. En VPN forhindrer dog din internetudbyder i at se, hvad du laver online– mens du skjuler din IP-adresse fra de apps og websteder, du bruger – så ingen kan se det fulde billede.

Hvad er forskellen på IPv4 og IPv6?

IPv4 og IPv6 er to forskellige typer IP-adresser. IPv4-adresser er mere almindelige og mindre komplekse, bestående af en række tal og punktummer. IPv6-adresser er meget længere og indeholder både bogstaver og tal adskilt af koloner. IPv6 er i øjeblikket installeret for at angive flere IP-adresser og for at løse nogle problemer, der er knyttet til IPv4.

konklusion

Selvom der er et par måder at maskere din IP-adresse på, er det svært at slå sikkerheden og pålideligheden af en VPN. VPN’er af høj kvalitet som ExpressVPN er en nem måde at skjule din IP-adresse på,og de beskytter også dit privatliv og anonymitet med stærke sikkerhedsprotokoller.

VPN’er giver dig også de hurtigste forbindelseshastigheder, hjælper dig med at få adgang til og streame indhold hvor som helst,understøtte torrenting og kryptere dine data for maksimal sikkerhed.