HolaVPN

 

Hola VPN er en interessant gratis VPN-lignende tjeneste, der tager en ukonventionel tilgang til at bevare dit online privatliv. Se listen over de bedste VPN’er i 2021.

I modsætning til konkurrencen er Hola VPN ikke afhængig af et fast netværk af administrerede servere. Virksomheden beskriver sig selv som mere en “peer to peer” VPN, hvor browsertrafik dirigeres gennem sine brugere. Din trafik passerer gennem computere fra andre, der har installeret tjenesten, og noget af deres trafik kan passere gennem dine enheder.

Dette har nogle fordele. Der er ingen faste ruter eller destinationsservere, hvilket gør det vanskeligere for websteder at opdage, at du bruger en VPN. Det holder også omkostningerne nede, da der ikke er nogen servere eller båndbreddefakturaer, der gør det muligt at tilbyde den grundlæggende service gratis.

Ulemper er, at HolaVPN kun beskytter browsertrafik, og selv det er ikke krypteret på den måde, du ser med andre VPN’er. Tjenesten er fantastisk til at fjerne blokering af websteder, men ikke meget brug for noget andet.

Hola VPN kører næsten overalt med browserudvidelser tilgængelige til Chrome, Firefox, Opera og Edge; brugerdefinerede browsere tilgængelige på Android, iOS, Windows og Mac og muligheden for at opsætte tjenesten på mange andre platforme.

Et potentielt problem er, at hvis du installerer en af ​​appsne (ikke browserudvidelserne), tillader du Hola VPN at bruge nogle af dine system- og netværksressourcer, da andre brugere får adgang til de websteder, de har brug for via din forbindelse. Men virksomheden siger, at det kun bruger enheder, når de er inaktive og tilsluttet en strømkilde. Selv da hævder det, at den ikke bruger mere end 3 MB om dagen fra mobile enheder, 100 MB fra desktops.

Måske er en mere betydelig bekymring, at enhver Hola-bruger effektivt kan blive en exit-server for en anden. Hvis de sender spam, hacking eller gør noget andet tvivlsomt, kan din IP-adresse blive den, der er knyttet til den handling.

Du kan undgå mange af disse problemer ved at opgradere til Hola VPN Premium, som ikke deler din båndbredde med andre brugere, fungerer på flere platforme og muliggør brug af et netværk af Holas egne servere. Det er prissat fra $ 7,69 om måneden på årsplanen.

HolaVPN

Privatliv og logning

De fleste VPN’er dirigerer din trafik gennem deres egne servere og giver i det mindste muligheden for, at de kan logge, hvad du laver. HolaVPN model til at dirigere data gennem sine brugere kan virke som en bedre måde at beskytte dit privatliv på, men det er ikke helt så simpelt.

Her er et interessant afsnit fra Holas FAQ:

“Hola VPN overvåger regelmæssigt forbrugernetværket for spor af misbrug eller sikkerhedsbrud. Derudover tillader arkitekturændringer Hola VPN at se oprindelsen til hver anmodning, så hvis en cyberkriminel skulle bruge Hola VPN-netværket, kan cyberkriminelens oplysninger videregives videre til myndighederne. Dette gør Hola VPN ikke attraktivt for misbrugere. Nogle VPN-netværk ser ikke begge ender af forbindelsen og er derfor meget mere attraktive for disse anvendelser. ”

Virksomheden siger, at det til en vis grad overvåger, hvad brugerne laver på netværket, og at det kan spore tilbage for at identificere oprindelsen af ​​enhver anmodning, den betragter som ‘misbrug’ eller en del af et ‘sikkerhedsbrud.’ Dette er fantastisk til at fange hackere, men det kræver også mere overvågning og logning, end du vil se med standard VPN’er.

Der er også en vis støtte til dette i fortrolighedspolitikken. Virksomheden siger, at det kan indsamle logdata, som kan omfatte ‘browsertype, websider, du besøger, tid brugt på disse sider, adgangstider og datoer.’

Personlige data Hola VPN ‘kan indsamle og opbevare inkluderer din IP-adresse, dit navn og din e-mail-adresse, skærmnavn, betalings- og faktureringsoplysninger eller andre oplysninger, som vi fra tid til anden kan bede om, når det er nødvendigt for ombordstigningsprocessen og levering af tjenester. ”

Det samler også ‘detaljer om applikationer, der er installeret på brugerens enhed’, som du måske ikke forventer.

Som sædvanlig, hvis du tilmelder dig en konto på et socialt netværk, giver dette Hola VPN adgang til detaljer ‘såsom dit fulde navn, hjemmeadresse, e-mail-adresse, fødselsdato, profilbillede, venneliste, personlige beskrivelse samt enhver anden information du gjorde offentligt tilgængelig på en sådan konto eller accepterede at dele med os. ‘

Der er masser af logningsmuligheder her, og når du indregner manglen på detaljer om andre vigtige områder i tjenesten – hvordan krypteres og beskyttes din trafik? Vi har ingen idé – dette skal være en bekymring. Hvis anonymitet er din topprioritet, og du ønsker at reducere muligheden for overvågning, er Hola VPN absolut ikke noget for dig.

 

HolaVPN

HolaVPN Apps

Installation af Hola VPN på vores Windows 10-system fik os Hola-appen (en brugerdefineret version af Chromium-browseren) og en prompt til at installere Chrome-udvidelsen. Vi valgte begge dele.

Når Chrome-udvidelsen er aktiv, overvåger den de websteder, du besøger, og viser derefter alternative lande for alt, hvad den mener, du måske vil fjerne blokeringen.

Dette fungerede for os med amerikansk Netflix, Amazon Prime Video, Disney + og mere. Den gratis version tillader kun en time om dagen på nogle af de mest populære sider, dog inklusive Netflix – du bliver nødt til at opgradere til den betalte plan for at få ubegrænset tid.

Hola VPN bemærker ikke altid, hvornår du har brug for hjælp. Da vi for eksempel besøgte en YouTube-kanal, blev vi kun serveret det par videoer, der var godkendt til vores placering i Storbritannien, og ikke det fulde udvalg, der var tilgængeligt i USA.

I disse situationer er du i stand til at bruge Hola VPN ligesom enhver anden VPN; tryk på adresselinjens ikon, vælg din foretrukne placering, websiden opdateres og forhåbentlig er du i stand til at se dit indhold.

Hvis du er utilpas med Hola, der overvåger hver webadresse, du besøger, kan du nægte at installere udvidelsen og i stedet bruge den brugerdefinerede browser-app. Ulempen er, at dette deler noget af din båndbredde og ressourcer med andre Hola-brugere; fordelen er, at det kun opfordrer dig til at bruge Hola VPN, når det er absolut nødvendigt. Du kan åbne appen, når du skal fjerne blokeringen af ​​noget, og lukke den, når du er færdig.

Browseren åbner med en standard destinationsside med knapper til populære sider: Netflix, Hulu, Comedy Central, MTV, NBC, Amazon og mere. Klik på en af ​​disse, siden åbnes med det sædvanlige Hola-valg af placeringer, og du fortsætter som med browserudvidelsen.

Du er dog ikke begrænset til dette. Appen er baseret på Chromium, så du er i stand til at indstille din egen startside, tilføje bogmærker eller på anden måde indstille den til at gøre hvad du har brug for. Bare husk, at hvis du vil reducere din eksponering for Hola-overvågning, skal du ikke prøve at gøre appen til et behageligt sted, hvor du laver al din regelmæssige browsing; det skal kun være til blokering.

Uanset hvilken mulighed vi valgte, fungerede Hola VPN godt og afblokerede alt, hvad vi prøvede, hvilket beviste sig lige så dygtig som NordVPN og ExpressVPN. Overhovedet ikke dårligt for et gratis produkt.

HolaVPN Ydeevne

Det er altid svært at få et nyttigt mål for VPN-ydeevne, men Hola VPN tager dette til et helt nyt niveau. Der er ikke noget fast netværk af servere, der skal vurderes, ruten, som din trafik tager, ændres hver gang – og din hardware, browsertype og opsætning kan påvirke resultaterne på uventede måder. Hola VPN fungerer så forskelligt, at syntetiske benchmarks alligevel muligvis ikke giver dig meningsfulde oplysninger om tjenesten.

Til denne anmeldelse erstattede vi vores regelmæssige benchmarks med en mere ligetil opgave: streaming af 4K-video fra YouTube og andre sider. Afspilning kørte problemfrit hele tiden uden buffering, kvalitet eller andre problemer. At dirigere din trafik gennem andre brugeres enheder vil medføre en vis ydelsesstraf, men fra det vi kan se, gør det ikke nogen mærkbar forskel for normale browsing- eller streaming-sider.

Endelig dom

Hola VPN beskriver sig selv som en ‘gratis VPN’, men det beskytter ikke din trafik eller tilbyder til logins fred eller anonymitet for en konventionel VPN-tjeneste, og der er også logningsproblemer. Det er stadig et værktøj til på fjerne blokering af websteder, men tænk ikke engang på at have brug det til noget seriøst.